Ramazan ayı boyunda oruç tutan Protelan kullanıcıları aşağıdaki diyet listesini uygulayabilirler.
BAŞLANGIÇ (İFTAR)
2 Bardak su (2 zeytin veya 2 hurma)
1 avuç ölçünüzde pide
1 kâse (Domates, şehriye, mantar, sebze) çorba. (Yağlı, kremalı ve unlu çorba hariç)
1 tatlı kaşığı sıvı yağ (Zeytinyağı, mısır özü veya Ayçiçek) yağı konulur. Ayrıca buzdolabında bekletilmiş et veya tavuk suyunun yağlı kısmı alındıktan sonra geriye kalan suyu ile de et veya tavuk suyu çorbası hazırlanabilir.
Başlangıçtan sonra ana yemeğe geçmeden 5 dakika yemeğe ara verilmelidir.
ANA YEMEK
Başlangıçlara ek olarak aşağıdakilerden sadece 1 tanesi olmak şartıyla dönüşümlü olarak;
- 100-150 gram et, tavuk, balık, biftek, deniz mahsulleri ekmeksiz hazırlanmış köfte (5-6 adet) veya
- 1 tabak haşlama veya fırınlanmış veya kendi suyuyla yağsız pişirilmiş sebze ıspanak, mantar, kabak, yeşil fasulye, pazı, enginar, karnabahar vs veya
- Kuru fasulye veya barbunya pilaki veya piyaz (Yağsız)
EK OLARAK
İlk 3 yemeğin yanında sınırsız salata ve yoğurt yenilebilir 2 adet meyve yenilebilir. (1 adet Elma, armut, portakal, greyfurt, muz ya da 2 adet kivi, ince bir dilim karpuz, kavun, avucunuzun içi kadar kiraz veya erik)
İFTAR ile SAHUR ARASI
Süt veya yoğurtla hazırlanmış Protelan
SAHUR
1 dilim ekmek, 1 parça peynir, 4-5 zeytin, istenirse bir adet katı yumurta
Not:
İftar ve sahur arası en az 2 bardak maden suyu (Tansiyonu yüksek olanlar veya böbrek taşı düşürenler için yasak)
10 veya 12 bardak su
Şekersiz olmak kaydıyla çay, kahve, bitkisel çaylar sınırsız içilebilir.